Nyhetsbrev oktober 2022

Kjære kystlagsmedlemmer! 

Høsten er tid for oppsett av båtene og vi forbereder oss på aktiviteter inne. Men, vi har noe fine opplevelser å se tilbake på og her nevner vi noen: 

Sommerturer med båtene våre Vi har hatt fine sommerturer med både fembøringen «Nordlændingen» og «Faxsen». «Nordlændingen» deltok på Vestfjordseilasen sammen med «Hæringen» og med «Faxsen» som følgebåt. I et strålende vær krysset vi Vestfjorden, en flott opplevelse. Etter endt regatta dro «Faxsen» og «Hæringen» tilbake til Bodø, mens «Nordlændingen» dro på en ukes seilas i Lofoten.

«Nordlændingen» på Vestfjordseilasen

Senere på sommeren dro «Faxsen» på sin sommertur som denne gangen gikk nordover til Vesterålen, Senja og Tromsø. Det var mange fine opplevelser underveis. 

Seilkurs med Nordlændingen

Seilkurs med «Nordlændingen» ble gjennomført 12.-14. august med utgangspunkt i Helligvær. Her fikk vi prøvd oss under varierende værforhold, artig og lærerikt. 

Ut mot havet

Lørdag 27. august var kystlaget med og arrangerte «Ut mot havet», et familiearrangement i Bodøsjøen, i samarbeid med Jektefartsmuseet, Arktisk filharmoni og flere andre aktører. Det var mange ulike aktiviteter for små og store og en fin anledning til å vise fram noe av det vi i kystlaget og Færingen 4H holder på med. 

Bodøregatta og småbåtseminar

Helgen 10.-11. september hadde vi småbåtseminar og -regatta, med deltakere blant annet fra Fosen. Det var ei artig helg hvor vi lærte mer om rigging og seiling av småbåtene og konkurrerte mot hverandre i regatta.

Oppsett av Nordlændingen

Søndag 9. oktober var det oppsett av «Nordlændingen». Det er andre gangen vi setter Nordlændingen inn i stornaustet i Bodøsjøen for vinteren og denne gangen gikk det fort og greit å få båten opp og inn i naustet. Mange møtte opp for å hjelpe til og etter oppsett ble det servert rømmegrøt og spekemat til de som hadde bidratt. 

Færingen 4Hs høstfest 

Høstfesten ble holdt søndag 23. oktober på Rødbrygga med presentasjon av prosjekter og merkeutdeling. Færingen 4H er en flott gjeng med mange spennende aktiviteter. Det er plass til flere i gruppa. Interessert? Ta kontakt med Sissel Brun Ellevseth på tlf. 976 68 865 eller e-post: sissel@ellevseth.com 

Fra Færingen 4Hs høstfest

Av aktiviteter framover kan vi blant annet nevne: 

Medlemsmøte

Torsdag 10. november blir det medlemsmøte på Rødbrygga, se info i egen e-post. 

Lutefiskaften

Tradisjonen tro vil vi også i år arrangere lutefiskaften. Det blir på Rødbrygga lørdag 19. november. Informasjon kommer senere. 

Smia

Vi er i gang med aktivitet i smia på Nyholmen og vil ha «Åpen smie» hvor man kan komme innom å prøve seg på smiing. Datoer for «Åpen smie» blir annonsert fortløpende på Kystlagets Facebook-side. For mer info ta kontakt med Emil Kulosa på tlf. 980 24 701

Strikkekafè

Vi planlegger å starte opp med strikkekafè på Molokroken, en gang i måneden. Info om strikkekafèen kommer senere. 

——

Mer info om de ulike aktivitetene i laget kommer. Følg med på Facebook, e-post og kystlagets nettside. 

Er det aktiviteter du savner i kystlaget? Noe du ønsker vi skal starte opp med? Send oss gjerne forslag og ønsker, alle innspill mottas med takk. 

Ønsker dere alle en fin høst videre! 

Med vennlig hilsen 

for styret i Kystlaget Salta

Hanne Seljesæter 

Oppsett av Nordlændingen

Søndag 9. oktober var det oppsett av fembøringen «Nordlændingen» og vi fikk båten i hus for vinteren i stornaustet i Bodøsjøen. Det gikk fort og greit med god hjelp fra de mange som hadde møtt opp for å hjelpe til. 

Tusen takk til alle som bidro, en særlig takk til Båtbyggeren på Kjerringøy, Ulf Mikalsen, som var oppsanger og koordinerte arbeidet, Vifa Bilberging AS som stilte med kranbil, og Jektefartsmuseet som spanderte rømmegrøt og spekemat til de som hjalp til med å få båten inn, og – ikke minst; vår trofaste dugnadsgjeng i naustet som hadde gjort et godt arbeid i forkant slikt at oppsettet gikk raskt og effektivt. 

Nyhetsbrev mai 2022

Det er mai og etter kalenderen er det vår, selv om det ikke føles sånn når vi ser været. Vi er likevel i full gang med å få båtene våre på vannet og er klar for ny sesong. Det er en stund siden forrige nyhetsbrev og her kommer litt info om hva som rører seg i kystlaget. 

Årsmøtet 

Årsmøtet ble holdt på Jektefartsmuseet 24. februar, hvor det blant annet var utdeling av hederspriser. Ernst Hole og Richard Hansen fikk tildelt kystlagets hederspris for å ha gjort en særlig innsats for laget gjennom mange år. Etter årsmøtet var det årsmøtemiddag i Vengen kafé. Det var godt oppmøte både på årsmøtet og middagen. Hyggelig å endelig kunne samles igjen. 

Ernst Hole og Richard Hansen fikk tildelt kystlagets hederspris 

Utsett av Nordlændingen

Vårens store begivenhet i kystlaget var utsett av Nordlændingen etter vinterlagring i stornaustet i Bodøsjøen. Det er første gangen vi har satt båten ut fra naustet og mange var spente om hvordan dette ville gå. Etter at sjøsettingen var blitt utsatt to ganger fikk vi endelig båten på vannet 3. april. Ulf Mikalsen var oppsanger og sørget for at alle løftet i takt. Mange hadde møtt opp for å hjelpe til, men det kunne gjerne være flere hender med. Det var et tungt løft for de som stilte opp, og alle som deltok fortjener en stor takk for at de bidro til å få båten på vannet. Etter utsett ble det servert rømmegrøt på Jektefartsmuseet. 

Godt med mange hender og sterke rygger for å få ut Nordlændingen

Bruk av båtene våre

Visste du at du som medlem av kystlaget har tilgang til å låne og bruke båtene våre? Vi har mange båter av ulike størrelser og til ulik bruk. I tillegg til mange nordlandsbåter har vi også en sjark som man kan låne når man har fått nødvendig utsjekk for å kunne bruke båten.

Vi har også en Saga20 motorsnekke som kan lånes etter at man har fått utsjekk på denne. Ta kontakt med Kystlaget for lån/bruk av båtene.

Vi har ikke noe obligatorisk betaling for lån av båtene, men setter stor pris på at de som låner båtene vippser oss et beløp som takk for lånet. Vi har en egen vippskonto «Lån av Kystlagsbåt» som kan benyttes til dette. 

Seilkurs, onsdagsseiling og turer

Etterhvert som vi får båtene på vannet vil vi starte opp igjen med onsdagsseilingen. Nærmere info om oppstart av seilingen kommer. Både nye og erfarne seilere er velkomne. Vi har også planlagt seilkurs med Nordlændingen, deltakelse på Vestfjordseilasen (med Nordlændingen og Hæringen) og samseiling på Vestfjorden med Nordlændingen. Se info på Facebook om disse arrangementene. 

Motorgruppa

Hver torsdag møtes motorgruppa på Nyholmen, fra kl. 18.00 og utover. Vi har en stor samling gamle båtmotorer og det er mye spennende her for den motorinteresserte. Velkommen innom! 

Kystens dag / Barnas kystdag

Vi ser fram til å arrangere Barnas kystdag på Nyholmen 11. juni og samtidig markere Kystens dag. Det blir aktiviteter for hele familien og kafe på Rødbrygga. 

Mer info om de ulike aktivitetene kommer. Følg med på e-post, Facebook og nettside. 

Med vennlig hilsen 

for styret i Kystlaget Salta

Hanne Seljesæter 

Årsmøte 2022

Det innkalles til ordinært årsmøte i Kystlaget Salta torsdag 24. februar 2022 kl. 18.00. Møtet holdes på Jektefartsmuseet.

Forslag som ønskes behandlet på årsmøtet må være styret i hende senest 2 uker før årsmøtet. Med bakgrunn i dette har styret bestemt at frist for saker som ønskes behandlet på årsmøtet 2022 settes til 7.februar. Forslag må fremsettes skriftlig til lagets adresse: Kystlaget Salta, postboks 685, 8001 Bodø eller på epost: ilagisalta@gmail.com

Fullstendig saksliste, med saksdokumenter og styrets forslag til vedtak, skal være tilgjengelig på www.kystlagetsalta.no fra 17.februar.

Tradisjonen tro blir det årsmøtemiddag etter årsmøtet torsdag 24. februar på Jektefartsmuseet. Etter at årsmøtet er ferdig samles vi i Vengen Skafferi hvor vi vil få servert mat basert på lokale tradisjoner og råvarer.

I år blir det servert en enkel buffet som består av både varme og kalde retter.

Påmelding til årsmøtemiddagen innen 16. februar. Pris kr. 395,- per person.

Saksliste

 1. Åpning
 2. Godkjenning av innkalling
 3. Valg av møteleder og sekretær, samt 2 til å underskrive protokollen
 4. Årsberetning 2021
 5. Årsregnskap 2021 med noter
 6. Innkomne forslag
 7. Aktivitetsplan 2022
 8. Budsjett 2022
 9. Valg av revisorer
 10. Valg av valgkomite
 11. Valg av styreverv
 12. Hederspriser
 13. Avslutning

Dokumenter til årsmøte:

Nyhetsbrev januar

Kjære kystlagsmedlemmer, – godt nytt år!
Etter to år med lite aktivitet håper vi at vi dette året igjen skal få stor aktivitet i laget. Her er litt
info om hva som skjer i tiden framover.

Landsstevnet 2024
Styret er godt i gang med planleggingen av landsstevnet i 2024 og vi har nå
stevnestyret klart med unntak av et par komiteer som vi foreløpig venter litt med.

Styret vil bestå av lederne for de ulike komiteene og her har vi følgende personer:

Stevneleder: Hanne Seljesæter
Økonomi: Arne Erland Neeraas
Sponsor: Arnfinn Johansen
Forpleining og innkvartering: Geir Tønder
Havn/sikkerhet/teknisk: Åge Larsen
Stevnekontoret: Svein Roald Kristiansen
Kultur/underholdning: Solveig Seines
Markedsplassen: Ole Selvær

Kommunikasjons- og regattakomiteen venter vi med å etablere.

Vi trenger folk til de ulike komiteene. Har du lyst til å være med og bidra? Hva har du lyst til å
jobbe med? Send oss en e-post og si hva du har lyst til å jobbe med. Vi vil fordele folk på
komiteene ut fra behovet vi har og så langt som mulig vil vi prøve å etterkomme den enkeltes
ønsker.

Molokroken
Vi har hatt utfordringer med både vann og varme i kulda i vinter. Dette – i tillegg til pandemien har satt noen begrensninger for bruken av Molokroken. Etter godt arbeid fra flere av kystlagets medlemmer har vi nå fått både vann og varme tilbake igjen og vi håper at vi snart
kan åpne opp kafeen for servering. Vi følger smittevernreglene og ser an smittesituasjonen i
byen, men håper vi kan starte opp igjen søndag 23. januar.

Båtloftet
Med bakgrunn i oppdaterte smittevernregler er det mulig å starte opp igjen aktiviteten på
båtloftet. Vi har mange flotte båter på båtloftet og vi ønsker at så mange som mulig av disse
skal bli brukt. Bli gjerne med å jobbe på båtene og delta i klargjøringen for en ny sesong. Vi
møtes på båtloftet på 4H-gården onsdager fra kl. 18.00 og utover. Velkommen til alle som
har lyst til å være med.

Årsmøte
Årsmøtet blir avholdt på Jektefartsmuseet 24. februar, innkalling blir sendt ut senere.
Tradisjonen tro blir det årsmøtemiddag etter at årsmøtet er ferdig. Vi håper så mange som
mulig blir med på årsmøtet og middagen. Mer info kommer.

Nordlændingen
Båten har for første gang vært vinterlagret i stornaustet i Bodøsjøen. Det jobbes for tiden
med vedlikehold av båten og sjøsetting er planlagt 4. mars. Her vil det være behov for
mange hjelpende hender. Bli med på en stor begivenhet. Dette blir spennende!

Landsstevne på Bragdøya
Forbundet KYSTENS landsstevne arrangeres i år på Bragdøya utenfor Kristiansand, 21.-24.
juli 2022. Bragdøya er et fantastisk flott sted og landsstevnet der tror vi blir en minnerik
opplevelse som vi kan anbefale.

Mer info om aktivitetene i laget kommer etter hvert. Info vil bli gitt på e-post, nettsiden og på
Facebook.

Med vennlig hilsen
for styret i Kystlaget Salta
Hanne Seljesæter

Forbundet KYSTENs landsstevne 2024

Landsstyret i Forbundet KYSTEN har valgt Kystlaget Salta til å arrangere landsstevnet i i 2024. Stevnet vil bli arrangert i Bodø i uke 29, fra torsdag 18. – søndag 21. juli 2024. Vi ser fram til å skape en kystfest i havna og byen som en del av markeringen av Bodø og Nordland som Europeisk kulturhovedstad.

EKSTRAORDINÆRT ÅRSMØTE

Landsstevne i Bodø 2006

Innkalling:

Innkalling ekstraordinært årsmøte (PDF/206.81 KB)

Saksframlegg:

Saksframleggekstraordinrtrsmte2021.pdf (PDF/113.64 KB)

INNKALLING TIL EKSTRAORDINÆRT ÅRSMØTE FOR KYSTLAGET SALTA

Med henvisning til kystlagets vedtekter, paragraf 4, innkalles med dette til ekstraordinært årsmøte for Kystlaget Salta.

Spørsmålet om Kystlaget Salta skal søke om å få stå som arrangør av Forbundet KYSTENs landsstevne i 2024 vil være eneste sak for det ekstraordinære årsmøtet.

Det ekstraordinære årsmøtet avvikles mandag 31. mai kl. 18.00 – 20.00, på Jektefartsmuseet.

Det foreslås følgende agenda for det ekstraordinære årsmøtet:

·        Godkjenning av innkalling

·        Åpning og konstituering

·        Skal Kystlaget Salta søke om å få stå som arrangør av Forbundet KYSTENs landsstevne i 2024?

·        Avslutning

Årsmøtet er beslutningsdyktig med det antall stemmer som er til stede. Ingen har mer enn en stemme og stemmegiving kan ikke skje ved fullmakt.

Saksdokumenter og styrets forslag til vedtak, vil være tilgjengelig for medlemmene seinest 1 uke før det ekstraordinære årsmøtet skal finne sted.

Med vennlig hilsen

Kystlaget Salta

Hanne Seljesæter

leder

Strandrydding på Store Hjartøy

 Det går mot lysere tider på flere måter, og Kystlaget Salta følger tradisjonen med å arrangere strandryddedag på Store Hjartøy.Etter lang tid med aktivitetstørke ser vi frem til å kunne gjøre noe nyttig og trivelig sammen med dere som liker å ta vare på kystkulturen og kysten vår. 

 • Det blir avgang fra kystlagets brygge ytterst på Moloen kl 10.00 med retur fra Hjartøy senest kl 15.00.
 • Påmeldingen begrenses til totalt 15 personer Først til mølla.
 • Påmelding til kystlaget på e post til sveinroald@gmail.com. Oppgi fullt navn og telefonnummer.

 Kystlaget holder hansker og sekker og ordner transport. Alle må være kledd etter forholdene og transport med åpen båt.Deltakerne tar selv med ønsket mat og drikke. Det blir god til til en felles lunsjpause ( med god avstand).Kystlaget er opptatt av sikkerheten på sine arrangementer og fremdeles er det er viktig at vi holder en meters avstand, både under transporten og på selve ryddeaksjonen.

Bodøregatta og småbåtseminar

Kystlaget Salta gjentar fjorårets suksess og vil også i år arrangere småbåtregatta i Bodø. Vi starter helgen med seminar på lørdag for å forberede oss til søndagens regatta. På seminaret vil Kai Linde vise oss hvordan vi kan få båtene optimalisert for seiling, deretter blir det seiling med kommentarer og tips. Søndagen blir det regatta hvor vi får testet ut erfaringene fra seminaret.

Seminaret er spesielt beregnet på de som har seilt før, men også nybegynnere er velkomne.

Vi ønsker at småbåtregattaen skal bli en tradisjon og tar sikte på at vi under Bodø 2024 skal kunne arrangere Bodøregattaen med landets største ansamling av småbåter i nyere tid. En flott måte å vise fram kystkulturen på.

Program for helgen:

Lørdag 19.          kl. 11:00 – 18:00          Seminar

_                         kl. 20:00 og utover       Litt faglig men mest sosialt. Her kan vi love et spennende og

                                                               overraskende program.

Søndag 20.         kl. 11:00– 16:00          Regatta  

Båtene må være sjøklar og ferdig rigget i god tid før seminaret starter lørdag kl. 11.

Maks antall deltakere på seminar og regatta er 25 personer, maks 3 personer i hver båt.

Maks antall på sosialt arrangement lørdag kveld er 25 personer.

Påmelding via e-post til ilagisaltamail.com. Førstemann til mølla.

Ved påmelding må navn og tlf.nr. på deltaker oppgis, samt hvilken båt man deltar med. Oppgi også om du skal være med på både seminar, regatta og det sosiale lørdag kveld, eller kun noe av dette.

Deltakeravgift kr 100.

Kystlaget Salta følger myndighetenes smittevernregler og vi tar forbehold om at arrangementet må avlyses pga. pandemien.