Nordlændingen

Kystlaget Saltas storfembøring Nordlændingen ble bygget av brødrene Alsli i Bindalen i 1997.

Båten er bygget i gran på tradisjonelt vis av fjerde generasjons båtbyggere. Den er rigget med råseil på 58 kvm og toppseil på 12 kvm. Den er utstyrt med en Volvo Penta innenbordsmotor på 53 hk. Båten er 49 fot (14,85m) som gjør at det ikke er krav om fritidsbåtsertifikat for å bruke den. Båten er godt vedlikeholdt og godt utstyrt med sikkerhetsutstyr som flåter, vester, VHF, AIS, kartplotter og ekkolodd m.m.

Nordlændingen har gjennomført flere langturer både i inn- og utland og er meget godt egnet som langturbåt for 6-8 personer som kan bo om bord. Lengste tur gikk til Istanbul, ellers har den vært i Brest via Shetland, Orknøyene og Irland. Siste utenlandstur gikk til Åland via Gøta kanal. Til sammen har båten besøkt 24 land.

Båten har ellers deltatt på mange Vestfjordseilaser og tradisjonsbåtstevner i regi av Forbundet Kysten. Ellers har den vært brukt til fisketurer til Lofoten, seilkurs og kystlagsturer.Fra høsten 2021 har den vinteropplag i Stornaustet i Bodøsjøen der vi kan drive vedlikehold under tak. Gjennom Bodøsjøen Nettverk har kystlaget bidratt med mange hundre dugnadstimer på Stornaustet.