Nyhetsbrev mai 2022

Det er mai og etter kalenderen er det vår, selv om det ikke føles sånn når vi ser været. Vi er likevel i full gang med å få båtene våre på vannet og er klar for ny sesong. Det er en stund siden forrige nyhetsbrev og her kommer litt info om hva som rører seg i kystlaget. 

Årsmøtet 

Årsmøtet ble holdt på Jektefartsmuseet 24. februar, hvor det blant annet var utdeling av hederspriser. Ernst Hole og Richard Hansen fikk tildelt kystlagets hederspris for å ha gjort en særlig innsats for laget gjennom mange år. Etter årsmøtet var det årsmøtemiddag i Vengen kafé. Det var godt oppmøte både på årsmøtet og middagen. Hyggelig å endelig kunne samles igjen. 

Ernst Hole og Richard Hansen fikk tildelt kystlagets hederspris 

Utsett av Nordlændingen

Vårens store begivenhet i kystlaget var utsett av Nordlændingen etter vinterlagring i stornaustet i Bodøsjøen. Det er første gangen vi har satt båten ut fra naustet og mange var spente om hvordan dette ville gå. Etter at sjøsettingen var blitt utsatt to ganger fikk vi endelig båten på vannet 3. april. Ulf Mikalsen var oppsanger og sørget for at alle løftet i takt. Mange hadde møtt opp for å hjelpe til, men det kunne gjerne være flere hender med. Det var et tungt løft for de som stilte opp, og alle som deltok fortjener en stor takk for at de bidro til å få båten på vannet. Etter utsett ble det servert rømmegrøt på Jektefartsmuseet. 

Godt med mange hender og sterke rygger for å få ut Nordlændingen

Bruk av båtene våre

Visste du at du som medlem av kystlaget har tilgang til å låne og bruke båtene våre? Vi har mange båter av ulike størrelser og til ulik bruk. I tillegg til mange nordlandsbåter har vi også en sjark som man kan låne når man har fått nødvendig utsjekk for å kunne bruke båten.

Vi har også en Saga20 motorsnekke som kan lånes etter at man har fått utsjekk på denne. Ta kontakt med Kystlaget for lån/bruk av båtene.

Vi har ikke noe obligatorisk betaling for lån av båtene, men setter stor pris på at de som låner båtene vippser oss et beløp som takk for lånet. Vi har en egen vippskonto «Lån av Kystlagsbåt» som kan benyttes til dette. 

Seilkurs, onsdagsseiling og turer

Etterhvert som vi får båtene på vannet vil vi starte opp igjen med onsdagsseilingen. Nærmere info om oppstart av seilingen kommer. Både nye og erfarne seilere er velkomne. Vi har også planlagt seilkurs med Nordlændingen, deltakelse på Vestfjordseilasen (med Nordlændingen og Hæringen) og samseiling på Vestfjorden med Nordlændingen. Se info på Facebook om disse arrangementene. 

Motorgruppa

Hver torsdag møtes motorgruppa på Nyholmen, fra kl. 18.00 og utover. Vi har en stor samling gamle båtmotorer og det er mye spennende her for den motorinteresserte. Velkommen innom! 

Kystens dag / Barnas kystdag

Vi ser fram til å arrangere Barnas kystdag på Nyholmen 11. juni og samtidig markere Kystens dag. Det blir aktiviteter for hele familien og kafe på Rødbrygga. 

Mer info om de ulike aktivitetene kommer. Følg med på e-post, Facebook og nettside. 

Med vennlig hilsen 

for styret i Kystlaget Salta

Hanne Seljesæter