Nyhetsbrev oktober 2022

Kjære kystlagsmedlemmer! 

Høsten er tid for oppsett av båtene og vi forbereder oss på aktiviteter inne. Men, vi har noe fine opplevelser å se tilbake på og her nevner vi noen: 

Sommerturer med båtene våre Vi har hatt fine sommerturer med både fembøringen «Nordlændingen» og «Faxsen». «Nordlændingen» deltok på Vestfjordseilasen sammen med «Hæringen» og med «Faxsen» som følgebåt. I et strålende vær krysset vi Vestfjorden, en flott opplevelse. Etter endt regatta dro «Faxsen» og «Hæringen» tilbake til Bodø, mens «Nordlændingen» dro på en ukes seilas i Lofoten.

«Nordlændingen» på Vestfjordseilasen

Senere på sommeren dro «Faxsen» på sin sommertur som denne gangen gikk nordover til Vesterålen, Senja og Tromsø. Det var mange fine opplevelser underveis. 

Seilkurs med Nordlændingen

Seilkurs med «Nordlændingen» ble gjennomført 12.-14. august med utgangspunkt i Helligvær. Her fikk vi prøvd oss under varierende værforhold, artig og lærerikt. 

Ut mot havet

Lørdag 27. august var kystlaget med og arrangerte «Ut mot havet», et familiearrangement i Bodøsjøen, i samarbeid med Jektefartsmuseet, Arktisk filharmoni og flere andre aktører. Det var mange ulike aktiviteter for små og store og en fin anledning til å vise fram noe av det vi i kystlaget og Færingen 4H holder på med. 

Bodøregatta og småbåtseminar

Helgen 10.-11. september hadde vi småbåtseminar og -regatta, med deltakere blant annet fra Fosen. Det var ei artig helg hvor vi lærte mer om rigging og seiling av småbåtene og konkurrerte mot hverandre i regatta.

Oppsett av Nordlændingen

Søndag 9. oktober var det oppsett av «Nordlændingen». Det er andre gangen vi setter Nordlændingen inn i stornaustet i Bodøsjøen for vinteren og denne gangen gikk det fort og greit å få båten opp og inn i naustet. Mange møtte opp for å hjelpe til og etter oppsett ble det servert rømmegrøt og spekemat til de som hadde bidratt. 

Færingen 4Hs høstfest 

Høstfesten ble holdt søndag 23. oktober på Rødbrygga med presentasjon av prosjekter og merkeutdeling. Færingen 4H er en flott gjeng med mange spennende aktiviteter. Det er plass til flere i gruppa. Interessert? Ta kontakt med Sissel Brun Ellevseth på tlf. 976 68 865 eller e-post: sissel@ellevseth.com 

Fra Færingen 4Hs høstfest

Av aktiviteter framover kan vi blant annet nevne: 

Medlemsmøte

Torsdag 10. november blir det medlemsmøte på Rødbrygga, se info i egen e-post. 

Lutefiskaften

Tradisjonen tro vil vi også i år arrangere lutefiskaften. Det blir på Rødbrygga lørdag 19. november. Informasjon kommer senere. 

Smia

Vi er i gang med aktivitet i smia på Nyholmen og vil ha «Åpen smie» hvor man kan komme innom å prøve seg på smiing. Datoer for «Åpen smie» blir annonsert fortløpende på Kystlagets Facebook-side. For mer info ta kontakt med Emil Kulosa på tlf. 980 24 701

Strikkekafè

Vi planlegger å starte opp med strikkekafè på Molokroken, en gang i måneden. Info om strikkekafèen kommer senere. 

——

Mer info om de ulike aktivitetene i laget kommer. Følg med på Facebook, e-post og kystlagets nettside. 

Er det aktiviteter du savner i kystlaget? Noe du ønsker vi skal starte opp med? Send oss gjerne forslag og ønsker, alle innspill mottas med takk. 

Ønsker dere alle en fin høst videre! 

Med vennlig hilsen 

for styret i Kystlaget Salta

Hanne Seljesæter